Stigla nova potvrda uspješnosti članova KUD „Puračić“

U Sarajevu je održana 11. redovna godišnja sjednica skupštine udruženja Savjet organizatora festivala folklora i tradicionalne umjetnosti u Bosni i Hercegovini (nacionalne sekcije CIOFF-a BiH).

Na dnevnom redu skupštine, koja je održana 24. marta 2018. godine, našli su se izvještaji o radu i finansijski izvještaj za 2017.godinu, plan i program rada i finansijski plan za 2018.godinu, kao i status članstva.

Na skupštini je, između ostalog, odlučeno i da KUD Puračić iz statusa pridruženog člana bude primljen u status punopravnog člana.

Ovogodišnja skupština je bila i izborna, pa su provedeni izbori organa upravljanja udruženjem.

Tako je za predsjednika skupštine izabran Mladen Radović iz Šamca, za predsjednika upravnog odbora izabrana je dosadašnja predsjednica Anka Raič iz Mostara, a članovi upravnog odbora su i Stana Nagradić iz Dervente i Emir Ibrahimagić iz Sarajeva.

Za predsjednika nadzornog odbora izabran je Hazim Osmanović iz KUD Puračić, a članovi odbora su i Marinko Dobraš iz Banja Luke i Damir Mandarić iz Vionice-Čitluk.

Na skupštini je usvojen novi Statut CIOFF-a i novi Pravilnik komisije za festivale CIOFF-a u BiH, a dogovoreno je da će u narednom period, uz redovne aktivnosti, akcenat biti na aktiviranju sekcije mladih CIOFF-a.

Prisutnima su uručeni i kalendari CIOFF festivala za 2018.,2019. i 2020.godinu, na kome se među 374 svjetska festival, po prvi puta nalazi i “Internacionalni festival folklora “Dani ćaske – Puračić”, koji je jedan od šest uvrštenih festivala iz Bosne i Hercegovine. Uz Puračić iz BiH, tu su festivali koji se održavaju u : Kupresu, Derventi, Banjaluci, , Novom Travniku i Šamcu.